Vad är viktigt?

Vill du bli pigg igen?
När man har beslutat sig för någonting, sånt som att bli av med ätstörningar eller sluta hetsäta. Då kan det komma dagar när man inte har lust att gå emot sina tankar och vanor. Men om man vet varför man gör något, då är det lättare att fortsätta på rätt spår även om en sämre dag kommer. Därför tänk efter och kom på egna motiv.

Till exempel kan det låta så här: Jag vill inte äta så mycket på en gång att jag känner mig övermätt vid nästa måltid. Jag vill vakna pigg och fräsch och vara hungrig som man ska vara hungrig inför frukosten. Jag vill inte känna att lunchen blir för mycket. Jag vill kunna äta middag utan att spåra ut. Jag vill inte backa ur när det finns möjlighet att äta spontant tillsammans med andra. Därför väljer jag frihet redan idag. Jag vill ha frihet varje dag. Jag ska ha en bra framtid. Jag ska orka med allt jag vill orka med. Jag ska ha en välfungerande kropp i hög ålder.

 

Tankeställare: Vad ogillar du mest just nu, förutom vikten och hur du ser ut, och hur skulle du vilja det skulle vara istället? Det kan vara hur du känner dig, din energinivå, socialliv eller intressen. Jo, för maten spelar en viktig roll i varför du mår så här just nu.

hälsa, välmående, ätstörningar;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Mrs Kjellström :

skriven

bra tips, tack så mkt :)

Jag hade nog velat ha mer av de sociala livet tror jag

Svar: Kul att du kan dra nytta av tipsen :)
Pigg Igen - Liene Svärd

2 Hanna Karlsson

skriven

Just nu ogillar jag att jag ballat ur fullständigt med maten. Inte för att jag är rädd för att gå upp i vikt utan för att jag inte kan äta allt utan att få ont i magen. Och så har jag gjort just det, ätit av allt det där jag egentligen inte ska äta. Det kommer ta ett tag innan min mage är glad igen.